Musea
Het  Melklokaal 

Melkboer en Zuivelmuseum ‘Het Melklokaal’ is het resultaat van een uit de hand gelopen hobby. Het begon allemaal toen vader Jaap Duivenvoorde ging verhuizen, zijn zoon Johan kocht de ouderlijke boerderij en vond nog enkele melkflessen. Deze melkflessen deden hem herinneren aan zijn jeugd, de tijd waarin zijn vader nog melkboer was. De hobby is inmiddels een een echt museum geworden. De verzameling groeit nog bijna dagelijks.

Openingstijden: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De rest van de dagen op afspraak. In de zomermaanden juli en augustus is het melklokaal dagelijks geopend. 

Johan Duivenvoorde (johanduivenvoorde@ziggo.nl)
Kerkstraat 22 
2211 RJ Noordwijkerhout
T. 0252 37 39 59 
M. 06 420 048 70

Imkerij De Drie Bijen
Noordwijkerhoutse imkerij, waar imkers hun materiaal aanschaffen en particulieren producten op basis van honing en propolis kunnen kopen, 100% natuurlijk en uitermate gezond. 

Imkerij De Drie Bijen is te vinden op
Bedrijventerrein Gravendam 
Pletterij 15 te Noordwijkerhout
T. 06 267 223 03

Openingstijden: 

- Elke donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
- Elke vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

De producten van De Drie Bijen zijn ook verkrijgbaar bij VVV Noordwijkerhout, Dorpsstraat 8. 

Ook met een groep, uw vereniging of school kunt u de imkerij bezoeken. In overleg kan er een programma worden opgesteld. 

De Hogeveense Molen
Deze molen wordt vernoemd naar de polder die hij kan bemalen, de molen staat in de Hogeveense polder van Noordwijkerhout. De molen is eigendom van het Hoogheemraadschap van Rijnland, Polderafdeling Middengeest. De molen werd in 1654 gebouwd op een stuk land met de naam “Keutelveenen”. 

Uniek aan deze molen is, dat de in hout uitgevoerde delen van het onder tafelelement kruisend uitgevoerd zijn. Dit is mogelijk de enige molen waar de vloer van een zolder is getimmerd op de vaste bintbalken. 

Leidschevaart 82
2211VR Noordwijkerhout